2011. augusztus 28.

Petrezselymes-3hagymás vajkrém

Imádom a petrezselymet. Ez a krém atom primkó, a bor ki is hagyható, ha mégis, akkor valami sauvignon- vagy chenin blanc alapot ajánlanék, esetleg zöldveltelinit (ezzel a mondattal 4 új kifejezést voltam kénytelen a helyesírás-ellenőrzőhöz adni, hogy ne pirosozzon itt nekem mindent össze :)). Természetesen bármilyen friss, könnyed, reduktív technológiával készített fehér megállja a helyét,  csak a petrezselyem és a fokhagyma miatt adtam pár tippet - nekem ezekkel bejön ez az ízvilág...

Hozzávalók:

- 2 ek finomra vágott petrezselyemlevél
- 3 ek metélt snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- egy csokor póréhagyma
- 3 ek száraz fehérbor
- 100 g natúr vajkrém


Elkészítés:

1. a megmosott zöldségeket, fűszereket felaprítjuk, a fokhagymát lereszeljük.

2. a vajkrémet a borral kikeverjük, a fűszereket hozzákeverjük.



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése