Ez a kedvencem. Még a vaj+szénhidrát korántsem kedvező kombinációja esti evés esetén sem tántoríthat el tőle...
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 1 ek kakukkfű (frissen aprított, vagy szárított)
- 2 levél bazsalikom finomra aprítva, vagy 1tk szárított
- 3 ek paradicsompüré (pl. a home-made ketchupból)
- csipet só ízlés szerint
Elkészítés:
1. a fűszernövényeket mossuk-szárítsuk. Ha a kakukkfű friss, az aprításnál felhasználhatjuk az ágat is. Ha már kiszárítottuk, csak a leveleket morzsoljuk le lazán.
2. a sót és a zöldfűszereket keverjük el a paradicsommal, a vajat melegítsük fel inkább folyós-közeli állagúra, mint puhára.
3. keverjük a kettőt össze. Ha nem akarja adni magát a vaj, bele lehet küldeni az egész bagázst a mikróba, hadd olvadozzanak :).
4. 1-2 órára hűtőbe tesszük, tálalás előtt villával felhabosítjuk. Forró pirítósra vékonyan kenve, Rosé mellé...
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése