2011. augusztus 20.

Bonbon 18+

"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sohasem tudhatod, mit veszel ki belőle." (Forrest Gump)Kezdhetném szabadkozással például... Hogy "az úgy volt, hogy maradt a fagyizás után karamellöntet, és nyaralás előtt nem akartam kidobni, így ki kellett találnom valamit, amibe bele lehet tenni. Ez lett belőle..." Vaaaaagy: "már untam a kókuszgolyót, ki akartam próbálni valami komolyabbat a darált kekszből". Vaaaagy simán: "szeretem a whisky-t, a kávét, a kakaót, és persze a bonbont. És ilyen az, amikor ráérek :)".
Ezek mindegyikéből született ez a nyalánkság. Még kell csiszolni a kivitelezésen, hogy igazán szépek is legyenek...

Hozzávalók (28 darabhoz):

- 150 g darált ht keksz
- 6 cl feketekávé
- 6 cl whisky
- 4 ek durvára darált pirított mogyoró (sótlan :))
- 1 ek holland kakaópor
- 2 ek nesquick kakaópor
- 1-2 ek forró víz

Elkészítés:

A kétféle kakaóporból és a forró vízből kakaóöntetet készítünk. A kekszet a mogyoróval elkeverjük, és összedolgozzuk a kávéval, whisky-vel, karamellöntettel és a kakaóöntettel. Elég stabil, formázható masszát kapunk. Teáskanállal vagy szemre porciózzuk, és kis golyókat formázunk belőle.

Finish:

Finomra darált pirított mogyoróban, cappuccino porban, natúr kakaóporban megforgatjuk. Vagy csokiöntetbe mártjuk. Hűtőben kicsit dermesztjük, és gyerekektől elzárjuk. Bár a Johnny Walker gyerekriasztóan karakteres ízt ad neki, de azért mégis...

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése