2011. augusztus 24.

Joghurtos szilvaleves

Igen, azt hiszem, kezd szilvahét lenni nálunk. Csak nehogy 7végére már csak pálinka formájában tudjam letuszkolni a torkunkon :) - pláne, hogy azt nem én főzöm, és még kell várni az idei termésre :).

Apropó adott: sok a szilva, pusztulat meleg van, kell a folyadék a szervezetbe, és a franc se kívánja a "tartalmas" leveseket ilyenkor.

Végső soron ez egy turmixolt gyümölcsleves, nem nagy cucc, lehetne borral javítani rajta. Vagy szilvapálinkával... 


Hozzávalók (4 személyre):

- 400 g kimagozott, érett szilva
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 ek vaníliás cukor
- 50 g cukor
- 3 szem szegfűbors
- kis darab fahéj

Elkészítés:

1. a kimagozott szilvákat a cukrokkal, víz nélkül, péppé főzzük.

2. vízzel, joghurttal összeturmixoljuk. Ehhez a mennyiséghez bő fél liter víz volt szükséges.

3. a fűszereket beletesszük, és 15 percig főzzük. Lehűtve tálaljuk - tejszínhabbal, gyümölcsdarabokkal extrázhatjuk.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése