2011. november 4.

Diós-padlizsános tagliatelle

fészek
Na jó, ez arcolás, mert ez sima széles metélt. Még akkor is, ha fészektészta alakban szárítottam ki. Ez volt az utolsó eset, inkább vigyázok, hogy ne törjön össze a hosszú szárú szárított széles metélt, mint azon görcsöljek, hogyan szellőztettessem a dobozt, hogy tutin, mindenhol kiszáradjon a tészta, és ne penészedjen össze a dobozban...

grillázslap a diómaradékból
A szószról meg csak annyit, hogy ritkán lövök ennyire a család ízlése mellé: nagyon masszív lett (volt épp 20 fok odakint, bikiniben festettem ebéd után a kerítést OKTÓBERBEN!), és a pirított dióhoz a Manók még kicsik. Persze, felparadicsomozva a maradék a padlizsános-lasagne-hoz eltűnt egy pillanat alatt, még jó, hogy a diószórás választhatósága miatt nem tettem a szószba. Nem baj, lett belőle grillázslap :).

A szószrecept a lasagne-nál le van írva, nem követek most el copy-paste játékot. A paradicsomot le kell róla képzelni. Amúgy azzal tényleg könnyebben fogyasztható/emészhető...

Téliesen masszív alap

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése