Imádták. Mindannyian :)
A tésztatekerésnél teljes létszám, lánykák segítettek (hurrá, én is csak most barátkozom a ketyerével), mivelhogy saját tészta, nagy az öröm... Nekem a legjobban :).
A padlizsános ragu titok volt, márminthogy padlizsános, mert amúgy élből előítélet.
Tetejére mozzarella... Hmmm... Azt hiszem, elő kell kapnom a szobabicikli adapterét valahonnan, nem lesz ennek így jó vége...
Nodehát, recept ugye:
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 2 kisebb padlizsán
- 4 sonkahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 20 dkg gépsonka
- 2 ek friss, vagy 2 tk szárított kakukkfű
- 1 ek friss, vagy 1 tk szárított bazsalikom
- csipet reszelt szerecsendió
- 20 dkg reszelt mozzarella
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl házi ketchup
- 3 tojásból gyúrt tészta
- reszelt mozzarella a tetejére
Elkészítés:
1. gyúrjunk 4 tojásból tésztát. Takarjuk le egy edénnyel, hagyjuk pihenni.
2. a padlizsánt hámozzuk meg, szeleteljük fel vékonyan. A sonkahagymákat pucoljuk meg, karikázzuk fel. A fokhagymát reszeljük le, vagy finoman aprítsuk fel, esetleg, ahogyan anno egyik nyári éttermi munkám során láttam: klopfolóval verjük agyon:).
Az olajon egy méretes serpenyőben pároljuk puhára őket. Közben sokszor kell vizet önteni alá.
3. ezalatt a gépsonkát reszeljük le nagylyukú reszelőn. Ha már puhult a padlizsán, tegyük a sonkát a raguhoz, ízesítsük sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, szerecsendióval. Tegyük hozzá a tejszínt és a 20 dkg reszelt mozzarellát is. Vegyük le a tűzről, hagyjuk hűlni kicsit.
4. a lasagne tésztát elkészítjük a tekerentyűvel - több lépésben, fokozatról-fokozatra, de nem a legvékonyabbra kinyújtjuk a lapokat. Egy pogácsányi tésztából lesz kb. egy lapnyi amőboid.
5. a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
6. egy tűzálló tálat vajjal/olajjal tapadásmentesítünk. Pár ek ragut teszünk az első réteg tészta alá. Utána rétegezés: tészta-ragu-pár ek. házi ketchup, megint tészta-stb. A tetejére ragu maradjon, erre megy a reszelt mozzarella.
7. a 200 fokos sütőben a sajt kellemes barnulásáig sütjük. Pinot Noir. Mármint, az illik hozzá. Mint a padlizsánhoz általában :)
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése