Ez most nagyon gáz: megvan fejben a sztori, de nem találom a fotót... Hmmm... Fekete lyuk?
Mind1, nem panaszkodhatok, van mit írni régebbi dolgokról, és onnantól, hogy nem up-to-date a bejegyzés, végső soron a sorrend sem számít... :)
Mind1, nem panaszkodhatok, van mit írni régebbi dolgokról, és onnantól, hogy nem up-to-date a bejegyzés, végső soron a sorrend sem számít... :)
Előkotortam ezt a fasírtos fotót, csak, mert jók a színei. Valójában semmi extra, csak kíváncsi voltam, hogy milyen az alkoholmentes Bloody Mary hússal erősítve. A worchester a sajtos fasírtban van, a paradicsom meg a mártásban. A vodka meg az üvegben maradt - nem lehet mindig alkoholizálni, bár a chilli helyett/mellett ugyan elfért volna egy kis BOLS is :D.
Hozzávalók:
- 40 dkg darált hús
- 30 dkg reszelt sajt (házi jobb: mert nem olvad a forró olajban azonnal)
- 30 dkg reszelt sajt (házi jobb: mert nem olvad a forró olajban azonnal)
- 2 ek worchester
- 3 nagy bazsalikomlevél felaprítva
- 1 húsleveskocka 1 dl vízben feloldva
- 3 nagy rozskenyérszelet
- 1 tojás (elhagyható)
- panírmorzsa a forgatáshoz
- olaj a sütéshez
Szószhoz:
- 5 dl paradicsomlé
- 1 kis babérlevél
- 2 chilli
- só, őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. a rozskenyérszeleteket a húslevesalapba beáztatjuk.
2. a húst a tojással, worchesterrel, bazsalikommal és a sajttal összekeverjük. A rozskenyeret széttrancsírozzuk és a masszához keverjük.
3. evőkanál segítségével kis adagnyi fasírthúsból golyókat/lapokat formázunk, panírmorzsába forgatjuk.
4. forró, bő olajban megsütjük, lecsöpögtetjük, majd tálalásig melegen tartjuk.
5. a szószhoz a paradicsomlevet a fűszerekkel összeforraljuk, és mártogatósként kínáljuk a fasírtokhoz.
(még mindig Santana... :) )
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése