Van az úgy, hogy kimarad egy-egy pohár finoman fixált tejszínhab a hűtőben egy tortakészítés után. És van az úgy, hogy jólesik egy kis nasi (pedig nem szabadna) a késő esti órákban, amíg készül a másnapi ebéd, vagy éppen felszámolás alatt van a raklapnyi vasalni való. Ilyenkor elzárom a laptopot magamtól, különben nem haladok sem előre, sem hátra, csak előkapom a fotómasinériát, egy-két klikk, és robot tovább... Utána meg olyan jó esik írni róla, HA addigra el nem felejtem a receptet...
Mivel a jó öreg sétáló Johnny a maga 18 évével elfogyogatott keserű magában (na jó, csináltam "Bailey's" is belőle :)), előkeveredett a Tullamore Dew egyik este. Roppant ízletes ír whiskey, de desszertnek azért durva :D.
Kreálmányom egy gyors pohárkrém lett, és az Ember a facebook-os "Tullamore Dew" bejegyzésemre rohant ki a konyhába, hogy "mi van?", de aztán...
1. második kanálnál: "MOST érzem, hogy van benne alkohol" (OK, ha én teszek valamibe, bármibe, akkor azon érződni szokott, ez tény :)).
2. utolsó előtti kanálnál: "mennyi van még?" - amennyi a pohárban van... - ":((("
:)
Hozzávalók:
- 2 dl hullala laza habbá verve és fixálva
- 3 cl whiskey
- 3 cl feketekávé
- 3 cl méz
- sok kakaóból, kevés vaníliás cukorból és cseppnyi tejből összedobott csokiöntet
Elkészítés:
1. a kávét melegítsük fel annyira, hogy a méz majd jól elolvadjon benne.
2. a mézes kávét és a whikey-t keverjük össze, és a tejszínhabhoz forgassuk hozzá óvatosan, akár csíkozva is maradhat.
3. készítsük el a csokiöntetet: a forró tejben keverjük simára a kakaót és a vaníliás cukrot.
4. adagoljuk poharakba, és öntsük nyakon a csokival.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése