2012. június 12.

Whiskey-s csokifagyi

Döbbenet, az alkohol mire képes. Másmint: hogy feldobja az ízeket. Meg a Bailey's jellegű szutykok amúgy is a desszert kategóriába tartoznak, így ez a fagyi egy igaz digesztív...


Hozzávalók:

2 dl főzőtejszín
100 gramm étcsoki
2 dl valódi tejszín habbá verve
5 cl kávé
5 cl whiskey
6-8 evőkanál méz

Elkészítés:

1. a főzőtejszínben olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Amíg meleg, keverjük hozzá a mézet és a kávét is. Hűtsük 2-3 óráig hűtőben.

2.  verjük habbá a tejszínt. Én a puffasztott rizs-utóízt nem szeretem a csokival-vaníliával társítva, így preferálom a valódi tejszínt a növényi habalapokkal szemben, azok minden előnye ellenére. Gyümifagyikhoz például hibátlanok.

3. a csokisvajat is verjük habosra, úgyis megdermedt. Így nem maradnak vajdarabok benne. Öntsük hozzá a whiskey-t. Keverjük össze a tejszínhabbal, és mehet a fagyigépbe, vagy a fagyasztóba, és kevergethetjük kézzel óránként. Úgyis jó, ez a fagyi úgysem lesz atomhabos :).

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése