2012. június 12.

Tejszínes eperfagyi

Őszintén szólva én szeretem a tojásos fagyikat. Mégis: amióta ezt, az első tojásmentes eperfagyit elkészítettem, már nem ragaszkodom a vajas-tojásos, kicsit madártejre hajazó fagyikhoz. Pláne, hogy a nyers tojásfehérje gigantikus mennyiségű fogyasztása, főleg gyerekeknek, talán nem veszélytelen nyári hőségben.

A gyümölcsfagyiknál  a növényi alapokon álló cukrászhabok tökéletesen megfelelnek. Egyrészt, a gyümölcssav nem csapja ki, és egy kezesbárány az állati tejszínhez képest. Például: ha túlverjük, nem lesz túró belőle :).


Hozzávalók:

400 gramm eper
200 gramm cukor
1 pohár joghurt
2,5 dl növényi tejszínhabalap 


Elkészítés:

1. a megmosott, kicsumázott epreket lecukrozzuk, pár óráig állni hagyjuk, majd leturmixoljuk.

2. a tejszínhabalapot habbá verjük. Nem árt óvatosnak lenni ezzel sem: nem kell túl keményre verni, mert akkor nehezen vegyül sima krémmé. Keverjük hozzá a joghurtot, majd az eperturmixot is. Mehet a fagyigépbe.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése