2012. június 12.

Mentás csokifagyi

A csoki nagy kedvencem. Nevezhetném alapnak is, bár ez nehezen forrt ki nálam. Mármint az, hogy a csoki az alap. Gyerekként az eper-málna-joghurtos gyümölcsös volt a favorit, és mostanság alakult ki, hogy egy kis csoki bármit feljavít :).

Sima csokisat idén még nem csináltam, mert az After Eight a cél: mentás, friss, fekete.

Ez még nagyon nem az, de aki nem halt még ki Mojito-tól, így nincs mentaundora, annak frissítő fagyiként ajánlom kipróbálni...



Hozzávalók:

100 gramm étcsoki
50 gramm vaj
300 ml tej
8 ek cukor
egy marék friss mentalevél


3 tojás

Elkészítés:

1. a tejben a vajat és az étcsokit felolvasztjuk. Közben a szétválasztott tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.

2. a lassan fővő tejhez kanalazzuk a tojások sárgáit, pár percig forrón tartjuk, nehogy kicsapódjon, de azért besűrűsödjön.

3. hűtőben tartjuk pár órán át, a tojások fehérjéivel együtt.

4. a mentaleveleket zúzzuk-aprítsuk, késsel, aprítóval, amink van - a lényeg: minél apróbb legyen.

5. a hideg tojásfehérjéket habbá verjük. A csokikrémet is felverjük, hozzátesszük az aprított mentát, majd óvatosan a tojáshabot is. Fagyigépbe töltjük, vagy fagyasztóba tesszük, és 5-6 órán át óránként alaposan átkeverjük.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése