Döbbenet. Míg én állati büszkén tettem az asztalra a vasárnapi vendéglátásnál a zöldséglevest, mondván, hogy MINDEN a (z azóta ősziesített) kertünkből van, azt hiszem, barátaink gyermekeinél én örök életre elvágtam magam, és azonosítottak a "néni, aki egy rendes levest sem tud főzni" sztereotípiával :(. Pedig a paszternákot nem is kockázva tettem bele, hanem a sonkahagymával karöltve krémalapot csináltam, és a vajon (!) párolt zöldségeket ezzel a krémalappal és vízzel öntöttem fel. Finoman (!) szólva nem ment át. Az egyik a látványtól elfutott, a másik betyárbecsülettel evett-turkált-válogatott-meghagyott. Teljes kudarc... :(
Még az a szerencse, hogy legalább a saját kölkök degeszre tömték magukat, valahogy társaságban mindig összeszedik magukat.
Próbáltam rendet rakni a tányérban, de így is nemrendesleves lenne, azt hiszem :) |
Hozzávalók:
Krémalaphoz:
- 3 szál paszternák
- 4 sonkahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- só
Leveshez:
- 2 marék zöldbab
- 2 marék zöldborsó
- 2 marék felkockázott sárgarépa
- 1 marék kukorica
- 2 sonkahagyma vastagabb szeletekre vágva
- 1 ek vaj
- só, bors
- tárkony
Elkészítés:
1. a krémalapot úgy készítjük el, hogy az összetevőit felkockázva annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
2. a többi zöldséget a vajon megpároljuk kevés víz hozzáadásával. Amikor puhulni kezdenek, hozzáadjuk a krémalapot + 2x annyi vizet. Sóval, őrölt borssal, tárkonnyal ízesítjük.
3. ha nem találtatik eléggé tartalmasnak, kevés (max. 2 maroknyi) tésztával gazdagíthatjuk.
Tipp: 1-2 tetszőlegesen választott húsleveskocka is elbillentheti a tartalmasabb irányba, illetve sonkachips vagy crouton jól vegyül vele.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése