2014. február 3.

8centes mentásbrownie


Valami félelmetesen régi fotó; a 4 év nálam kajafotónál legalábbis ebbe a kategóriába esik.

Még valahonnan  halványan rémlik íze is, sajnos a sztorija nem. Annyi bizonyos, hogy ekkor indult nálam a sajátmenta-láz, és az étcsokival kombinálva a menta mindig nagy szerelem volt. Arra nem emlékszem csak, hogy keveredett bele a vilmoskörte pálinka...

Hozzávalók:

- 2 tojás
- 160 g liszt
- 60 g cukor
- 2 tk sütőpor
- 60 g étcsokoládé
- 10 g kakaópor
- 50 g vaj
- 6 cl vilmoskörte
 Tetejére:
- 50 g étcsokoládé
- 3 cl tej
- 2 cl vilmoskörte
- 70 g körtelekvár


Elkészítés:

1. a vajat olvasszuk fel a csokoládéval, keverjük habosra a cukorral és a tojásokkal. Adjuk hozzá a pálinkát is. Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2. a lisztet, kakaóport, sütőport keverjük össze egy külön tálban, majd szitáljuk hozzá a vajas-tojásos masszához. Jól dolgozzuk össze. Nehezen keverhető, kompakt maaszát kell kapnunk.

3. vajazzunk-lisztezzünk ki egy 20x30-as tepsit, simítsuk bele a masszát, és 30 percig süssük.

4. ha elkészült, a még forró tésztát vegyük ki és fordítsuk meg; az alja mindig simább, mint a teteje :). A lekvárt és a vilmost keverjük együtt simára, majd kanalazzuk és simítsuk el a tésztán; mindenhova bőven jusson, ettől lesz puha a belseje.

5. olvasszuk fel a csokit, a tejjel keverjük simára, és habkártya segítségével simítsuk el a tészta tetején. Ha kihűlt, szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése