Ezt is kipróbáltuk, ajándékoztunk is belőle, és nem is lett rossz. Grátiszként levendulás fagyi alapjának is jó.
Hozzávalók:
- 20 g (akár szárított) levendulavirág
- 1,5 liter víz
- 20 dkg cukor (lehet barnacukor is)
- 1 citrom leve
- kis rúd egész fahéj
Elkészítés:
1. forraljuk fel a vizet, és keverjük bele a levendulát. Szorosan fedjük le az edényt, és 24 órára hagyjuk ázni.
2. szűrjük le másnap, óvatosan nyomkodjuk ki a megduzzadt virágokat, különben keserű lesz.
3. főzzük fel a cukorral, citromlével és az egész fahéjjal. Sterilizáljunk üvegeket ki közben; a 10 perc steril alatt sziruppá fő a szörp is.
4. szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése