2012. november 3.

Tökös keksz

Még egy halloween-i sütiötlet - ha van kekszkinyomó gépezet a lakásban, azért, ha nincs, akkor kanalazva is meg lehet sütni. Nagyon finom, a sült sütőtök ellen berzenkedők is megeszik, talán, mert azt hiszik, hogy répatorta, talán, mert nem gondolkodnak, mit is esznek :).


Hozzávalók:

- 45 dkg sült sütőtök (nettó, vagyis héjátó, magjaitól megfosztva)
- 1 dl olaj
- 45 dkg liszt
- 1 tk fahéj
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 sütőpor
- 20 dkg cukor
- 1 tk só

Elkészítés:

1. a sülttök kikapart belsejét és az olajat botmixerrel pépesítjük. Hozzámérjük a cukrot, és jól eldolgozzuk.

2. a lisztet a sütőporral, sóval, szódabikarbónával és fahéjjal összekeverjük, és a sülttökös masszához adjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

3. a sülttök víztartalmától függ, kell-e még bele liszt vagy olaj. Ha kiskanállal szaggatjuk a kekszeket a hideg sütőlapra, nincs jelentősége, de ha kekszkinyomóval dolgozunk, akkor nagyon fontos, hogy milyen a tészta állaga. Puha, de nem ragacsos anyagot lehet szépen formázni idegösszeroppanás nélkül :).

4. a forró sütőben 8 percig sütjük a kekszeket, amíg a szélük kicsit el nem kezd barnulni. Még forrón tálcára szedjük őket.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése