2011. május 16.

Túrós ovipogácsa


Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 25 dkg reszelt sajt (vegyes kombinációban a legjobb!)
- 25 dkg margarin
- 35 dkg liszt
- 1 ek só
- 3 tk pesto

Összeállítása a klasszikus: a liszttel a túrót, majd a margarint (ha fagyos: ezt is le lehet reszelni, vagy késsel felszeletelni) elmorzsoljuk, hozzá a pesto és a sajt. Drága Timustól jött ötlettől vezérelve massza hűtőbe be, mert milyen jó lesz az ovisoknak a reggel frissen sütött pogi.

Egy ekkora adaghoz 2 nagy tepsi szokott kelleni, össze nem nőnek a pogik, vagy csíkok, vagy egyéb alakzatok, mert felfele nőnek, arra sem sokat, így, az élesztőt nélkülözve pláne. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, majd a derelyemetszővel egy lépésben az 1 cm körülire kinyújtott tésztát szaggatjuk, tepsibe be, sütőbe be, figyelés, kivevés, eldugás.
Én szeretem a tetejét megkenni tojássárgájával, megszórni magokkal, de ez fakultatív. Ha derelyemetszős a játék, metszés előtt az egész kence-fice lezavarható, és a magszórás is.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése