Kadarka, az utolsó cseppig |
Most rózsalekvár és levendulabármi-dömping van itthon; olyan szintű virágillat lengi át a lakást a napok/hetek óta tartó szörp- és lekvárbefőzések miatt, hogy levendulaboltnak is elmehetnénk lassan :). Az egyik adag lekvárfőzés közben akadt a kezembe egy pohár Kadarka valahonnan, és arra vetemedtem, hogy összekóstolás után kipróbáljam a szekszárdi rózsalekvár kreációt.
Bejövős. Enyhén boros, nagyon virágos, meglehetősen karakteres ízvilág.
Hozzávalók:
- 450 g rózsalekvár
- 60 cl Kadarka
Elkészítés:
1. a kimért, még összeforralás előtti lekvárhoz öntünk 60 cl Kadarkát (ha egy dl, az sem baj), 5 perc összeforralás után steril üvegekbe szedjük, és szárazdunsztba tesszük.
Nincsenek megjegyzések :
Megjegyzés küldése